Venelaste ilmaennustus lubab järgmise nädala lõpuks suvesooja (3)

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tumedad päikeseprillid.
Tumedad päikeseprillid. Foto: Liis Treimann

Kuhu see kevad ometi jääb, mõtlevad paljud taimekasvatajad, kel tomatid ja paprikad juba toas aknalaudadel pikaks veninud. Õue taimi Lõuna-Eestis veel istutada ei saa, sest pea iga päev sajab lörtsi. Ja kui ei sajagi, siis öösiti langeb õhutemperatuur ikkagi allapoole nulli.

Küll aga süstib uut lootust Venemaa ilmaportaal Gismeteo, mille pikem ilmaprognoos lubab järgmiseks nädalaks päevasel ajal juba kümmet kraadi ületavat õhutemperatuuri ning nädala lõpuks ehk 5. ja 6. maiks koguni 20-kraadist õhusooja. Sealt edasi näitavad ennustused veelgi kõrgemaid temperatuure. Mõistagi ei pruugi nii pika aja peale tehtud ennustused täituda.

Käesoleva nädala ilm tuleb nii Vene ilmaportaali kui Postimehe Ilmajaam.ee andmetel pisut soojem, kui viimasel paaril nädalal, kuid ka sajune. Pilvisus vaheldub päikesepaistega. Taimede istutamist ilmataat aga jätkuvalt ei soosi, sest kuni esmaspäevani võib öösiti esineda öökülma.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles