Tartu hangib õpilastebussid

Vilja Kohler
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raatuse kooli tüdrukud-poisid hakkavad järgmisel õppeaastal kooli sõitma bussiga.
Raatuse kooli tüdrukud-poisid hakkavad järgmisel õppeaastal kooli sõitma bussiga. Foto: Margus Ansu

Tartu linnavalitsus kuulutab välja riigihanke, et leida bussifirma, mis sõidutab uuel õppeaastal Raatuse kooli õpilasi.

Õpilastebusse on tarvis sellepärast, et Raatuse kool suletakse eeloleval sügisel remondiks, mis kestab 2018. aasta juunini. Õppetöö käib sel ajal asendusruumides Ülenurme vallas Eerikal ja Tartus Ploomi tänaval.

Õpilaste sõidutamiseks vajatakse koolibusse, mis viivad 1.–4. klasside tüdrukud-poisid igal hommikul Ülenurme vallas Eerika tee 1 asuvasse ajutisse õppehoonesse ning toovad need koolijütsid Eerikalt ka pärast tunde koju tagasi.

Samuti vajab linn koolibusse 5.–9. klassi õpilaste sõidutamiseks Tartus Ploomi 1 asuvasse ajutisse õppehoonesse igal koolipäeva hommikul. Tartu linnavalitsuse teatel hakkavad Ploomi tänaval koolis käivad lapsed koju tagasi sõitma ühissõidukitega, kuna tunnid lõpevad eri aegadel. Linnaliinibussidega saavad Raatuse kooli õpilased koju sõita tasuta.

Õpilastebusse on Tartus tarvis üheksa kuud.

Eeldatav hanke maksumus on 100 000 eurot koos käibemaksuga. Tartu linnavalitsuse teatel võivad õpilastebussid osutuda ka odavamaks, sest teenust ostetakse vajaduspõhiselt: kui kasutajaid pole nii palju, nagu esialgu arvati, vähendatakse busside arvu ning seetõttu võib koolibusside pidamise hind väheneda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles