Tudengid lõikasid rongiga läbi jalakäijate peatänava

Mari-Liis Pintson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

«Läbikäiku pole! Lähim teeületus on 20 kilomeetri kaugusel!» Nii teatasid täna Tartus Küüni tänaval meelt avaldanud tudengid vanalinnas jalutanud inimestele. Kõnnitee blokeerimisega kasutasid nad võimalust selgitada inimestele, milline mõju on kavandataval Rail Balticu trassil inimeste ja loomade liikumisele.

Selleks olid Tartu Üliõpilaste Looduskaitseringi tudengid ehitanud papist veduri koos vagunitega, takistades nendega jalakäijatel Rüütli tänaval kõndimist. Looduskaitseringi president Laura Tammiste sõnas, et protestivad tudengid ei nõua küll Rail Balticu ehitamisest loobumist, vaid soovivad, et seda tehtaks mõistlikumalt.

Inimesed, kes blokaadist läbi ei pääsenud, avaldasid tudengitele sõnalist toetust või küsisid, kas sel protestil on mõtet, kui nende arvamusega ei arvestata. Laura Tammiste loodab aga, et mida rohkem inimesi oma meelsust avaldab, seda suurem on ka nende sõna jõud.

Tammiste sõnul käisid looduskaitseringi üliõpilased läinud aasta veebruaris jalgsi Rail Balticu trassi Maardust Iklani läbi ja kohtusid kavandatava trassi ääres elavate inimestega. «Kuulsime, mida need inimesed mõtlevad,» sõnas ta ja tõi näite külast, mille elanikud on mures, sest nende karjalaut jääb ühele poole trassi, lehmade karjamaa aga teisele poole.

Et tegu oli rahumeelse meeleavaldusega, lubasid protestijad peale lühikest selgitustööd jalakäijail siiski oma teekonda jätkata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles