Skaudid ja gaidid kogunevad Tartusse jüripäeva laagrisse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Skaudid. Foto on illustreeriv.
Skaudid. Foto on illustreeriv. Foto: Dmitri Kotjuh

Eeloleval nädalavahetusel täitub Tartu skautide ja gaididega, kes tähistavad Taaralinnas jüripäeva.

Heade mõtete linnas on osalejaid ees ootamas seiklusrikas matkamäng läbi linna põnevamate soppide, vanemskaudid saavad kogeda matka linnast väljas ja veeta öö suurtes köetavates telkides. Kindlasti pakub palju elamusi osalemine robootika, raadioside või jäätise valmistamise töötubades ning mängulised õpitoad botaanikaaias ja loodusmuuseumis.

Jüripäevaliste seiklusvalmidus pannakase proovile Erna matka korraldusmeeskonna poolt läbi viidava tegevuspunkti raames. Laupäeva õhtul pakub meelelahutust Daniel Levi esinemine, pühapäeval peetakse raekoja platsil rongkäiku.

Eesti skautide ühingu peaskaut Kristjan Pommi sõnul on jüripäeva tähistamine skautidele aasta üheks olulisimaks sündmuseks, sest Püha Jüri on 1907. aastal loodiud skaudiliikumise kaitsepühakuks. 

Jüripäevaga tõmmatakse joon alla talvisele sisehooajale ja algab skautlik välihooaeg. Jüripäeva üritused on pärast skautluse taasloomist Eestis toimunud järjepidevalt iga-aastase üritusena juba paarkümmend aastat. Eelmisel aastal koguneti jüripäeva tähistama Harjumaale Tabasalusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles