Vanemuise «Puhastus» läheb taas välisreisile

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Juba kolmandat korda sai Vanemuise teater kutse minna oma lavastusega «Puhastus» Soome publiku ette. Sügisel korral antakse etendusi Turu linnateatris.


Käesoleva aasta Euroopa ühes kultuuripealinnas antakse kaks etendust 28. ja 29. oktoobril. Selle aasta jaanuaris andis Vanemuine kolm etendust Soome rahvusteatris Helsingis, 27. ja 28. mail toimub aga kolm etendust Oulu linnateatri suures saalis.

«Kolmas kutse ringreisiks Soome näitab selgelt, et Vanemuise «Puhastus» on meie põhjanaabrite juures tunnustust leidnud,» leidis Vanemuise teatri juht Paavo Nõgene. Tema sõnul on tegu emotsionaalse looga, millele eestikeelne ja -meelne esitus annab ilmselt huvitava lisaväärtuse.

«Vähetähtsaks ei saa pidada ka seda, et lavastuse viimine teistesse riikidesse aitab sealsetel inimestel paremini mõista, mis meie riigis kunagi toimus,» lisas teatrijuht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles