Tartu soovib leida raekoja kellamängule uusi muusikapalu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raekoja kellamäng.
Raekoja kellamäng. Foto: Kristjan Teedema

Tartu linn kuulutab välja Tartu raekoja kariljoni originaalpalade konkursi. Lugude esitamise tähtaeg on 12. juuni.

Üks autor võib esitada kuni kaks omaloomingulist lugu. Professionaalsetest muusikutest koosnev žürii valib laekunud tööde hulgast välja kolm võidupala, mis avalikustatakse 29. juunil Tartu linna päeval ning edaspidi hakkavad need kõlama Tartu raekoja kariljonimuusika aastaprogrammis.

Konkursi preemiafond on 1000 eurot. Esimesele kohale on ette nähtud 500, teisele kohale 300 ja kolmandale kohale 200 eurot.

«Konkursi korraldamise eesmärk on rikastada Tartu raekoja kariljoni muusikalist aastaprogrammi uute, seni kuulmata teostega ning pakkuda Eesti muusikutele uudset loomingulist väljundit,» ütles Tartu raekoja kariljoni projektijuht Merle Kollom.

Kollom täpsustas, et juunis alustab linn iganädalasi kellamängu kontserte (laupäeviti kell 20) ja originaalpalade konkurss on hea võimalus repertuaari täiendada päris uute paladega.

«Eesti heliloojatele ja muusikutele  annab konkurss uudse loomingulise väljundi ja kogemuse, sest kellamäng on meil siiski veel väga tundmatu instrument,» tõdes ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles