Lauljate seljanka, tantsijate borš ja teistegi piduliste supid said valmis

Vilja Kohler
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurem publik kinnitas tänavuste ametlike laulupeosuppidega keha juba läinud nädalavahetusel korraldatud suurel rahvamatkal.
Suurem publik kinnitas tänavuste ametlike laulupeosuppidega keha juba läinud nädalavahetusel korraldatud suurel rahvamatkal. Foto: Põltsamaa Felix

«Laulupeo seljanka», «Tantsupeo borš», «Rahvaviisi rassolnik», «Labajala hernesupp» ning «Segakoori frikadellisupp» on tänavuse laulu- ja tantsupeo ametlikud supid, mille nende keetja Põltsamaa Felix on valmis teinud ja müüki saatnud.

«Meil on pikaajaline kogemus laulu- ja tantsupeolistele supi valmistamisel,» ütles Põltsamaa Felixi turundusdirektor Marek Viilol. «Eelnevale kogemusele toetudes valisime tänavusteks ametlikeks peosuppideks nii laulu- ja tantsupeoliste kui ka publiku seas viis populaarsemat suppi.» 

Kõik laulupeosupid valmivad Põltsamaal ning nende valmistamiseks kasutab ettevõte Eesti köögivilja ja liha. 

Põltsamaa Felix on XII noorte laulu- ja tantsupeo suurtoetaja ning laulu- ja tantsupidude pikaajaline toitlustaja, kes on pidulisi toitnud 2007., 2009., 2011. ja 2014. aastal. 

Tänavune, XII noorte laulu- ja tantsupidu «Mina jään» peetakse Tallinna lauluväljakul ja Kalevi staadionil 30. juunist 2. juulini.

Esimest korda kostitati suuremat hulka sööjaid tänavuste laulupeosuppidega nädalavahetusel korraldatud Eesti Vabariigi 100 aasta juubeli pidustuste avaüritusel ja matkadel ning XII laulu- ja tantsupeo tule süütamisel. Nendel üritustel pakuti pidulistele ja matkajatele kokku 4200 portsjonit peosuppe Eesti kümnes paigas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles