Ootamatud üleujutused sundisid veevärki püstitama oma ilmajaama (3)

Jüri Saar
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu veevärgi juhataja Toomas Kapp loodab veevärgi kontori katusele pandud automaatilmajaamast suurt abi Tartu sajuhulkade mõõtmisel.
Tartu veevärgi juhataja Toomas Kapp loodab veevärgi kontori katusele pandud automaatilmajaamast suurt abi Tartu sajuhulkade mõõtmisel. Foto: Kristjan Teedema

Mullu suvel Tartus Riia tänava üle ujutanud ja Pühajärvel paate uputanud sajud viisid Tartu veevärgi juhataja Toomas Kapi lõplikult veendumuseni, et Tõravere riikliku ilmajaama andmeid oma töös kasutada ei saa.

Paatide uppumise päeval sadas Tõravere andmeil natuke üle 20 millimeetri. «Selge, et see paate ei uputa,» sõnas Kapp. Et Tartus oli märksa kõvem sadu, nägi ta oma koduõues. Hommikul paati jäänud tühjas panges oli õhtuks seitse sentimeetrit vett.

«Meid huvitab sademete hulk lähipiirkonnas. Öeldakse, et maksimaalselt nelja kilomeetri kaugusel on ilmajaama andmed usaldusväärsed,» lausus Kapp. Nii soetaski linnale kuuluv äriühing oma kontori katusele automaatilmajaama.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles