Metallinädal viib kokku noored ja tööstusettevõtted

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Masinatööstusettevõte Hanza Mechanics Tartu AS.
Masinatööstusettevõte Hanza Mechanics Tartu AS. Foto: Margus Ansu / Postimees

Selleks, et aidata noortele tutvustada tänapäevast tööstustehnoloogiat ning metalli- ja masinatööstuse tulevikuperspektiive korraldavad Eesti masinatööstuse liit ja Tartu kutsehariduskeskus tuleval nädalal 17.-22. aprillini Tartus metallinädala. 

Metallinädalast saavad osa Raatuse, Variku, Hansa, Kivilinna ja Tamme kooli 7.- 9. klasside õpilased. Nädala jooksul on neil võimalik osaleda erinevates töötubades ning koolist kooli sõidab tehnobuss.

Lätist pärit tehnobussis saavad õpilased proovida näiteks keevitamist, programmeeritaval pingil töötamist või 3D printimist. Lisaks sellele toimuvad töötoad, kus saab meisterdada omale mälupulga, vaadata maailma läbi virtuaalreaalsuse või konstrueerida elektrimasinaid koos Tartu kutsehariduskeskuse noortega.

Eesti masinatööstuse liidu eestvedamisel on õpilastel võimalik käia ka Tartu juhtivates masinatööstusettevõtetes nagu IAC Tartu, Tarmetec ja Hanza Mechanics Tartu. Koole külastavad ja tööstusvaldkonna tulevikuperspektiive tutvustavad aga viie ettevõtte tippjuhid.

Eesti masinatööstuse liidu tegevjuhi Triin Ploompuu sõnul tuleb seista silmitsi faktiga, et valdkond ei ole seni olnud piisavalt atraktiivne noorte jaoks. «Põhjus seisneb selles, et paljud õpilased ei ole kunagi ühtegi tööstusettevõttesse sattunud ja ei oska oma tulevikku masinatööstusega siduda,» sõnas ta.

Ploompuu rääkis, et läbi metallinädala soovitaksegi tutvustada masinatööstuse arengut ja tegemisi, et tekitada noortes selle vastu huvi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles