Viieetapiline Tartu õhtujooks alustab peagi uue hooajaga

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esimene Tartu õhtujooks 2015. aasta novembris.
Esimene Tartu õhtujooks 2015. aasta novembris. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Nädala sees õhtusel ajal ning ebatavalistel distantsidel toimunud Tartu õhtujooks on osutunud osalejate seas ootamatult populaarseks. Nii on paar aastat tagasi Tartu ülikooli üliõpilaste projektist alguse saanud jooksusarja korraldusmeeskond otsustanud, et üritust tuleb jätkata. 

Sellel aastal on jooksuvõistluse korraldajad otsustanud lisada võistlussarjale veel ühe etapi ehk siis Tartu õhtujooksude sarja kuulub sel aastal viis osavõistlust. Õhtujooks alustab oma uut hooaega 26. aprillil Tartu laululaval, kus kell 20.20 antakse start 7,3 kilomeetri pikkusele jooksu- ja kõnnidistantsile, mis kulgeb enamjaolt Emajõe ääres.

Võistlussarja teine etapp leiab aset 24. mail, kolmas 30. augustil, neljas 11. oktoobril ning viies etapp toimub mõned päevad enne kadripäeva ehk kolmapäeval 22. novembril.

Õhtujooksu projektijuht Janelle Uibokand rääkis, et praegu on ainult esimese etapi distants paigas, teiste etappide pikkused selguvad natukene hiljem. Uibokand aga kinnitas, et kõik distantsid jäävad vahemikku kuus kuni kümme kilomeetrit.

Distantsid on projektijuhi sõnul sarnase pikkusega, kuna vähem kui kümme kilomeetrit jooksu või kõndi on paljudele tervisesportlastele jõukohane, näiteks 15 kilomeetrit nõuab juba natukene rohkem võhma ja pingutust. «Kuna teeme oma võistluseid nädala sees ja õhtuti, siis venitaksid pikemad distantsid ka võistluse aja väga pikaks,» lausus Uibokand.

Uibokandi sõnul lisati neljandale etapile veel viies selleks, et saaks rohkem sporti teha. «Neli etappi läksid libedalt ja osalejatele meeldis nädala sees käia ka,» lausus Uibokand.

Pikemas perspektiivis mõtlevad Tartu õhtujooksu korraldajad etappide lisamisele ja võibolla tuleb üks kord aeg, kui liigutakse ka Tartust välja.

Eelmisel aastal võttis õhtujooksust osa umbes 900 osalejat ehk iga etapi peale enam kui paarsada inimest. Sellele aastal loodavad korraldajad ületada tuhande osaleja piiri.

Soodsaim registreerimine kogu jooksusarjale ja esimesele etapile kestab esmaspäeva, 17. aprilli südaööni. Lisateave ürituse kohta aadressilt ohtujooks.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles