Tartu aasta terviseedendaja on MTÜ Must Kast

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Musta Kasti lavastus "Jõud".
Musta Kasti lavastus "Jõud". Foto: Erakogu

Tartu linna tervisekonverentsil kuulutati täna välja aasta terviseedendaja, kelleks on MTÜ Must Kast. Esimest korda andis Tartu linn aasta terviseedendaja tiitli mitte üksikisikule, vaid asutusele.

Must Kast on lühikese tegevusaja jooksul teinud koostööd nii õpilaste ja koolide kui tervisespetsialistidega, et tuua vaatajate ette lavastusi, mis paneksid meid rohkem mõtlema ühiskonna valukohtadele ja ka neist tulenevatele tervise- ja sotsiaalprobleemidele.

Tartu linnavalitsuse sotsiaal- ja tervishoiuosakonna juhataja Sirje Kree märkis, et näiteks on Must Kast oma lavastusega «5 grammi sisemist rahu» kõnetanud noori uimastisõltuvuse teemal ja lavastusega «Jõud» õpilaste omavaheliste suhete ja koolikiusamise teemal. Olulised on ka etendustele järgnevad vestlusringid, kus on võimalik nähtut üheskoos näitlejate ja spetsialistidega lahti mõtestada ja saada vastuseid oma küsimustele.

Kree lisas, et teatrist oleks väga keeruline tõsta esile ainult ühte inimest, sest kogu meeskond panustab tartlaste terviseteadlikkuse arendamisele ning seetõttu antaksegi terviseedendaja tiitel esimest korda mitte üksikisikule, vaid asutusele.

Aasta terviseedendaja tiitlit antakse Tartus välja 2009. aastast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles