Lageraie kaitsealal: saladuslike taimede pärast tuli maha võtta elujõus männid

Vilja Kohler
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lammi tee vastas Anne looduskaitsealal on maha võetud palju noori mände ja suuremaid puid. Töö eesmärk on parandada seal kasvavate kaitsealuste taimeliikide olukorda.
Lammi tee vastas Anne looduskaitsealal on maha võetud palju noori mände ja suuremaid puid. Töö eesmärk on parandada seal kasvavate kaitsealuste taimeliikide olukorda. Foto: Margus Ansu

Lammi tee lähistel ehitatava idaringtee kõrval on suurel alal maha võetud palju puid. Seda ei tehtud siiski inimestele vajaliku tee, vaid taimede pärast.

Ihaste külje all on kõrvuti idaringtee ehitajatega ligi kuu töötanud ka saemehed. Nüüd paistavad Ihaste ringtee juures Lammi tee äärde jäävalt lagedaks võetud alalt värsked kännud ja oksahunnikud, koos võsaga on läinud ka palju puid, sealhulgas nooremat sorti mände.

«Paanikat on selline tegevus külvanud küll,» ütles Tartu abilinnapea Valvo Semilarski. «Raie on tee äärest nähtav, inimesed küsivad, kas ikka oli tarvis seda tööd seal teha, need olid ju elujõus puud. Avalikkus kipub meile näpuga näitama, sest linn ehitab seal idaringteed. Aga meie pole seal tegutsenud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles