Kaarel Maaten võitis Palusalu võistlustelt kulla ja hõbeda

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Esimest korda Kristjan Palusalu mälestusvõistluste ajaloos peeti turniiri Tartus. EMÜ spordiklubi esindav Kaarel Maaten võitis hõbemedali Kreeka-Rooma maadlusstiilis, kulla aga vabamaadluses.

Eesti maadlusliidu teatel võitsid eestlased 30. Kristjan Palusalu mälestusvõistlustelt neli kuldmedalit. Ehkki rahvusvahelisele turniirile ei tulnud küll väga palju välisvõistlejaid, oli konkurents tihe ning asjatundjate hinnangul sai näha head maadlust.

Tartust tegid kaasa Silver Tõgen (kuni 75 kg) Kreeka-Rooma stiilis ja mõlemas maadlusstiilis maadlev Kaarel Maaten. Kreeka-Rooma stiilis sai ta kuni 130 kg kehakaalus ukrainlase Ihor Didyki järel teise koha. Vabamaadluses võitis ta aga kuni 125 kg kehakaalus kõiki oma vastaseid ja pälvis kulla. Silver Tõgen pidi leppima kuuenda kohaga.

Maadlusliidu asepresident Tanel Samuel tundis heameelt selle üle, et esimest korda oli täiskasvanute võistlusel kavas vabamaadlus, mis tegi turniiri rahvusvahelisemaks.  «See aitab Palusalu saavutust veel paremini au sees hoida,» märkis ta. Mäletatavasti võitis Palusalu 1936. aastal Berliini olümpial kuldmedali nii Kreeka-Rooma kui vabamaadluses. Samuel lisas, et eesmärk on tuua Eestisse tiitlivõistlus ning töö selle nimel käib.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles