Näituste ülespanekut toetab kokakunst

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu kunstnike liidu juhatuse esimees Markus Toompere tõi kunstnike maja taga õues küpsenud liha teisele korrusele kontorisse. Ja kontor sai isuäratavat lõhna täis.
Tartu kunstnike liidu juhatuse esimees Markus Toompere tõi kunstnike maja taga õues küpsenud liha teisele korrusele kontorisse. Ja kontor sai isuäratavat lõhna täis. Foto: Kristjan Teedema

Anumasse on lõigutud õhukesi juurselleri-, fenkoli- ja porgandiviilakaid, lisatud jääsalatit, küüslauku õlis, pärlsibulat. See käib põhiroa, veiselihast tri-tip’i kõrvale. Välimus ja lõhn on nii isuäratavad, et kohemaid hakkavad süljenäärmed tööle. Sellised maitsvad toidud ei pärine restoraniköögist, vaid tulevad sööjate nina alla Tartu kunstnike liidule kuuluvas kunstimajas.

Ilusti puhanud veiseliha tri-tip’isid ehk kolmnurkseid pakse käntsakaid küpsetas Markus Toompere, Tartu kunstnike liidu juhatuse esimees, poolteist tundi grillil kunstimaja õues. Puhanud tähendab tema sõnul seda, et lihal on  mahlade ilusti sulgumise nimel pärast grillimist seista lastud.

Foto: Kristjan Teedema
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles