Tartus jooksis veteranide auks ligi tuhat inimest

Vilja Kohler
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartus jooksis täna meie veteranide auks ligi tuhat inimest.
Tartus jooksis täna meie veteranide auks ligi tuhat inimest. Foto: Roomet Ild

Täna peeti ülikoolilinnas kaitseväe ja kaitseliidu veteranide auks selle kevade esimene Sinilillejooks, millest võttis osa ligi tuhat inimest.

Üldarvestuses saavutas parima tulemuse Martin Vilismäe ajaga 10 minutit ja 59 sekundit.

3,2-kilomeetrisele rajale olid tulnud veteranidele au andma nii jooksjad kui ka tervisekõndijad. Kuue võistlusklassi kolme parimat autasustati Sinilillejooksu medaliga.

Sinilillejooksul oli osalejatel võimalik end proovile panna ka sooritades üldfüüsilist testi, mida viisid läbi Balti kaitsekolledži õppurid.

Rahvale esinesid kaitseväe orkestri ajateenijate rokkbänd ning laululapsed Fa-Dieesist ja Sassi lasteaiast. Samal ajal Sinilillejooksuga peeti Tartu spordiseltsi Kalev eestvedamisel veteranide auks Tartu koolidevahelised linnateatejooksu meistrivõistlused.

Järgmised Sinilillejooksud on 22. aprillil Tallinnas, 23. aprillil Brüsselis ja esmakordselt 27. aprillil Tapal. Rajale on oodatud nii jooksjad kui ka kõndijad.

Neljandat aastat peetava heategevusliku Sinilillekampaaniaga kutsutakse üles Eesti kaitseväe ja kaitseliidu veteranide tunnustamiseks kandma sinilillemärki.

Aprilli lõpuni saab sinilillemärke ja -käepaelu osta kõigil veteranipäeva üritustel, Selveri ja Rahva Raamatu kauplustes, Apollo raamatu- ja meelelahutuskeskustes, T-pileti kassades Tallinnas ja Tartus, Olerexi teenindusjaamades, R-kioskites ja Tallinna lennujaamas, Nordica lendudelt ning koostöös Itella Smartpostiga ka annameau.ee kodulehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles