Tähelepanu! Kaitseväelased sõidavad maale õppusi pidama

Vilja Kohler
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseväe ühendatud õppeasutused peavad 10.-11. aprillil õppusi Luunja ja Tartu vallas.
Kaitseväe ühendatud õppeasutused peavad 10.-11. aprillil õppusi Luunja ja Tartu vallas. Foto: Andres Haabu

Uuel nädalal korraldavad kaitseväe ühendatud õppeasutused ülekoolilise taktikalise õppuse, mille raames liiguvad Luunja ja Tartu valla piirkonnas ringi kaitseväelased ning kaitseväe masinad.

Tartu valla kodulehe teatel algab õppus esmaspäeva, 10. aprilli hommikul ning lõpeb teisipäeval, 11. aprillil kella kuue paiku õhtul. Harjutusel osaleb ligi 150 tegevväelast, 15 veoautot ja viis maasturit.

Masinad liiguvad ainult mööda sõiduteid. Kaitseväelased liiguvad rühmades, eravaldustesse nad ei  sisene, imitatsioonivahendeid ei kasutata. Õppuse käigus võivad osalejad jääda ühele kohale pikemaks ajaks.

Kaitseväe ühendatud õppeasutuste (KVÜÕA) ülekoolilise õppuse eesmärk on kinnistada ja suurendada õppurite allüksuste juhtimise pädevust jalaväebrigaadi liikuvkaitselahingus ning anda neile juhtimiskogemusi. Ülekoolilisel kaardiharjutusel osalevad KVÜÕA tegevväelased ning KVÜÕA kõrgema sõjakooli põhi- ja keskastme kursuse kadetid.

KVÜÕA on Eesti ainus riigikaitse õppeasutus, mis koolitab ohvitsere ja allohvitsere Eesti kaitseväele. Õppeasutuste koosseisu kuuluvad kõrgem sõjakool, kus valmistatakse kaitseväele ette ohvitsere rakenduskõrgharidus- ja magistriõppe tasemel, ning lahingukool, kus õpivad allohvitserid kutse- ja täiendusõppes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles