Kliinikumist kadus külaliste­raamat

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Ülikooli Kliinikum.
Tartu Ülikooli Kliinikum. Foto: Elmo Riig / Sakala

Tartu Ülikooli Kliinikumi peamajast on kaduma läinud fotonäituse külalisteraamat, mis sisaldab fotograaf Enn Lumetile kalleid mõtteid ja soove.


Elva 75-aastane loodusfotograaf Enn Lumet avas sel talvel kliinikumi fuajees oma kodukandis pildistatud õite ja taimede näituse, mis on seal praegugi üleval.

Seesama näitus oli varem vaadata Elvas, Kohilas ja Raplas – igas paigas rändas piltidega kaasas ka külalisteraamat.

Eelmisel reedel, kui Enn Lumetil oli kliinikumi asja, märkas ta, et nahkkaantega raamat on näituse juurest puudu.

Enn Lumet kirjeldab, et albumil on pruunid nahast kaaned, peal hobuseraua kujutis ning selle esilehel tema nimi. Sees aga inimeste mõtted, mis kogutud juba neljalt näituselt.
«Ka kliinikumi külastajailt oli seal hulga ridu, mida ma vahepeal lugemas käisin,» sõnab Lumet. «See kõik on mulle ainus tagasiside, mis ma vaatajailt saan, see on mulle tõesti tähtis.»

Fotograaf ei ole lootust kaotanud ja usub, et raamat ilmub veel välja. «Võib-olla on keegi selle ajutiselt enda kätte lehitseda võtnud ja kuhugi unustanud,» pakub ta heatahtlikult.
Kliinikumi avalikkussuhete juht Kristi Tael soovitab, et kui keegi peaks Enn Lumeti näituse külalisteraamatu leidma, toogu see peamajja infotöötaja kätte, kelle leiab Puusepa 8 hoone peauksest sisse tulles paremat kätt oma töölaua tagant.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles