Linn püüab aiajäätmete põletamise vastu astuda prahikonteineritega

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aiaprahi konteinereid paigaldades loodab linn, et oksi-lehti põletatakse vähem ja inimesed ei sokuta oma jäätmeid enam tänavate äärde.
Aiaprahi konteinereid paigaldades loodab linn, et oksi-lehti põletatakse vähem ja inimesed ei sokuta oma jäätmeid enam tänavate äärde. Foto: Margus Ansu

Koostöös Tähtvere seltsi ja Ihaste seltsiga paigaldab linn sel kevadel mõlemasse linnaossa konteinerid, kuhu saab tasuta ära anda aia- ja haljastusjäätmeid. Seltsid ja linn loodab, et ehk vähendab see okste, lehtede ja kulu põletamist. Samuti seda, et inimesed ei sokutaks prügikotte aiajäätmetega suvalistesse kohtadesse tänavate serva.

Ihastesse paigutatakse aia- ja haljastusjäätmete konteiner Pallase puiestee ja Starkopfi tänava nurka ning Hipodroomi ja Kasesalu tänava ristmiku juurde. Konteiner tuuakse kohale 29. aprilli hommikul kella kümneks ja ära viiakse see 30. aprilli õhtul kell 18. Samades kohtades korraldatakse jäätmete vastuvõttu ka nädal hiljem, 6.–7. maini. Olmejäätmeid on kogumiskastidesse keelatud panna.

Tähtvere selts on lubanud oma piirkonnas konteinerite paigutamise koha ja aja teatada hiljem, märkis linnamajanduse osakonna keskkonnateenistuse juhataja Ülle Mauer. «Jäätmete põletamist on lihtsalt nii palju. Katsetame, ehk see aitab,» põhjendas ta konteinerite paigaldamist.

Tähtverre viidi õunapuuokste konteiner ka mullu. Selts korraldas seal tegevust ja kõik toimis hästi, rääkis Mauer. Küsimusele, et kevad on tänavu varajane ja kas ei jää konteinerite toomine liiga hilisele ajale vastas Mauer, et seda on otsustatud teha linna heakorratalgute ajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles