Lärmajad riskivad eest tõstetud ukse ja ära viidud muusikakeskusega (1)

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Graafika: TPM

Valjult muusikat kuulavad või kärarikkaid pidusid korraldavad kodanikud peavad arvestama, et politseil on täielik õigus nende pillerkaar ära lõpetada.

Kevad võtab üha enam võimust, päevad lähevad soojemaks ja õhtud pikemaks. See võib ärgitada paljusid inimesi kõige valjemal võimalikul viisil muusikat kuulama, ja miks mitte koos sõpradega, seltsiks rohkesti alkohoolseid jooke sisaldavad pudelid. Seetõttu on aga taas kord paslik meelde tuletada: kui sellise pillerkaariga rikutakse kaasinimeste rahu, on politseil õigus lärmitsejad vastutusele võtta.

Tartu konstaablijaoskonna piirkonnavanem Tarmo Stokkeby täpsustas, et korrakaitseseaduse järgi on politsei sekkumine õigustatud siis, kui teiste rahu rikutakse õhtul kella kümnest hommikul kella kuueni või puhkepäevale eelneval ööl keskööst kella seitsmeni hommikul. Kuid mõistagi võib paluda politsei abi pahatahtlike lärmajate korralekutsumiseks ka muul ajal.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles