Nukud juhatavad sisse poola kultuuri päevad

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu ülikooli maailma keelte ja kultuuride kolledži poola keele ja kultuuri külalislektor Joanna Dagmara Dobosz tutvustab Marta Perlikiewiczi valmistatud nukke, millel saab rõivaid vahetada.
Tartu ülikooli maailma keelte ja kultuuride kolledži poola keele ja kultuuri külalislektor Joanna Dagmara Dobosz tutvustab Marta Perlikiewiczi valmistatud nukke, millel saab rõivaid vahetada. Foto: Kristjan Teedema

Tartus elab kümneid ja kümneid poolakaid. Paarkümmend neist käib koos igal kuul, et kohvilauas juttu ajada ja raamatuid vahetada. Selle kõrval on tartlastest poolakatel igal teisipäeval võimalus kohtuda ka selleks, et filmidest rääkida, lauamänge mängida või otsida muid tegevusi, mille juures on võimalik emakeelt kõnelda.

Tartlanna on ka Marta Per­likiewicz, kelle valmistatud tekstiilist lamenukkude näitust saab minna juba täna õhtul vaatama Tartu ülikooli Lossi tänava õppehoonesse. Ta valmistas need kolm aastat tagasi seoses rahvusvähemuste päevadega. Nüüdse väljapaneku põhjuseks on poola kultuuri päevad täna, homme ja pühapäeval Tartus.

Kolmel päeval

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles