Suitsuanduri signaal päästis Tartus tulesurmast kaks inimest

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulekahju kustutamine Tartus Võru tänava kortermajas.
Tulekahju kustutamine Tartus Võru tänava kortermajas. Foto: Margus Ansu

Kes teab, kas kaks Tartus Võru tänaval elavat inimest üldse oleksidki elavate kirjas, kui möödujad poleks kuulnud suitsuanduri hädasignaali ning märganud korteriaknast immitsevat suitsu.

Majaelanikele teadaolevalt võis korteris viibida ka inimesi. Keegi aknale koputamisele ei reageerinud ja kohale kutsuti päästjad.

Päästjad kustutasid toidukõrbemisest tekkinud põlengu Tartus Võru tänaval asuvas kortermajas. Foto: Margus Ansu
Päästjad kustutasid toidukõrbemisest tekkinud põlengu Tartus Võru tänaval asuvas kortermajas. Foto: Margus Ansu Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Väljakutse Võru tänava kahekorruselise kortermaja juurde saabus kella 16.24 paiku. Korteriühistu juhi abiga pääsesid pritsumehed korterisse ja tõid sealt välja kaks elanikku. Korteris viibinud inimesed anti kiirabi hoole alla.

Lähemal vaatlusel selgus, et korteris oli tehtud süüa, kuid ilmselt jäid elanikud selle juures magama. Põlengukoldele saadi jaole õigel hetkel ja nii jäid suuremad kahjud korterile kui tervele puitmajale olemata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles