Pühapäeval joostakse veteranide auks Sinilillejooksu

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sinilillejooks mullu Tallinnas.
Sinilillejooks mullu Tallinnas. Foto: Liis Treimann / Postimees

Alates 2014. aastast viib Eesti vigastatud võitlejate ühing koostöös naiskodukaitsega igal kevadel läbi heategevuskampaaniat «Anname au!», mis kutsub kandma sinilille rinnamärki, et tunnustada Eesti Kaitseväe ja Kaitseliidu veterane ja nende lähedasi.

Selleks, et veteranidele au anda, joostakse sellel aastal juba neljandat aastat järjest üle Eesti Sinilillejooksu. Aprillikuus toimuvad jooksud Tallinnas, Tartus, Brüsselis ning esmakordselt ka Tapal. Jooksudega tehakse algust sellel pühapäeval, 9. aprillil Tartus. Korraldajad ootavad rajale kõiki huvilisi.

Sinilillejooksu pikkus on 3,2 kilomeetrit ja see kulgeb valdavalt Emajõe kaldapromenaadil. Lisaks on võimalik igal soovijal end proovile panna, sooritades enne jooksu tegevväelastele kohustuslik 2017. aasta üldfüüsiline test. Osavõtutasu on annetusena kaks eurot, mille eest saab osaleja stardinumbri, ajavõtukiibi ja veteranide toetussümboli rinnamärgi «Sinilill».

Jooksule antakse raeplatsil pühapäeval start kell 12. Registreerimine ja täpsem informatsiooni Sinilillejooksu kohta veebilehelt annameau.ee/sinilillejooks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles