Kõrgema sõjakooli aastapäev toob tulevased ohvitserid tänavale

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõrgema sõjakooli kadettide marss läbi Tartu linna.
Kõrgema sõjakooli kadettide marss läbi Tartu linna. Foto: Kristjan Teedema

Kaitseväe ühendatud õppeasutuste kõrgem sõjakool tähistab sel nädalal oma 98. aastapäeva, mille puhul korraldatakse reedel, 7. aprillil Tartus pidulik jalutuskäik ning sõjalis-sportlik patrullvõistlus.

Aastapäevale traditsiooniline patrullvõistlus algab kell 9.30 Raekoja platsilt ning lõpeb orienteeruvalt kell 17 KVÜÕA peamaja juures. Võistkonnad liiguvad Tartu linnaruumis Kesklinna, Tähtvere, Supilinna, Ülejõe, Raadi, Karlova ja Annelinna linnaosades, teatas kool.

Mõõduvõtul osalevad kaheksa kuueliikmelist kõrgema sõjakooli, välisdelegatsioonide ja sisekaitseakadeemia kadettidest moodustatud segavõistkonda. Kõik võistlejad kannavad riigi ja üksuse eraldusmärkidega välivormi ning lahingrelvi. Võistkonnad liiguvad linnas jalgsi ning lahendavad kümnes erinevas kontrollpunktis ette antud ülesandeid.

Patrullvõistlusele eelneb pidulik jalutuskäik, mis algab reede hommikul kell 9 kaitseväe ühendatud õppeasutuste eest. Rongkäik liigub mööda Riia ja Ülikooli tänavat Raekoja platsile, kus KVÜÕA ülema ülesannetes kolonelleitnant Avo Veske tervitab aastapäeval osalejaid ning annab ühisstardi patrullvõistlusele.

Aastapäeva pidustustele paneb punkti laupäeval, 8. aprillil õppeasutuste peahoones peetav traditsiooniline kadetiball.

Aastapäeva tähistamisest võtavad lisaks kõrgema sõjakooli koosseisule osa välisdelegatsioonid Soome, Rootsi, Taani, Poola, Läti ja Leedu riigikaitseakadeemiatest ning sisekaitseakadeemia kadettide esindus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles