Poolakad tutvustavad end Tartus toidu ja lauluga

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poola lipp.
Poola lipp. Foto: SCANPIX

Nädala lõpul, 7.–9. aprillini tähistatakse Tartus poola kultuuri päevi. Minifestivali programmis leidub loenguid, töötubasid ja hulk muud tegevust nii suurtele kui väikestele.

Korraldajate teatel saab loengutes teada, mis teeb eriliseks poola lihavõttetraditsioonid, kuhu Poolas kindlasti reisima peaks ja millised ebausukombed on poola kultuuris enim levinud. Töötubades saab õppida poola rahvatantse ja -laule, valmistada pelmeene ja värvida pühademune. Paljud üritused on kõigile huvilistele tasuta ning tänu koostööle Genialistide klubi ja Tartu mänguasjamuuseumiga leiab nädalavahetuse programmist ka mitu kogupereüritust.

Poola päevade eestvedaja on Tartu ülikooli maailma keelte ja kultuuride kolledžis õpetav poola keele ja kultuuri külalislektor Joanna Dagmara Dobosz. Kuigi poola keelel on üsna keeruline hääldus ja selle grammatikat peetakse üheks kõige keerulisemaks terves maailmas, leidub igal aastal ligikaudu 30 õppijat, kes on valmis end proovile panema.

Lisaks Doboszile toovad poola kultuuri päevade loengud, töötoad ja muu tegevuse huvilisteni ka külalislektorid Sileesia ülikoolist ning Tartu poola kogukonna liikmed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles