Improteater tuleb muusikaliga

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarvo Krall
Tarvo Krall Foto: Raigo Pajula

Oktoobris 2009 esimest korda Tallinnas vaatajate ette tulnud Eesti Impro­tea­ter on jõudmas oma neljanda etenduskavani. Sedakorda on trupp ette võtnud muusikali.


«Impromuusikali» esimene etendus on Tartus täna kell 19 Genialistide klubis ja järgmine on 27. märtsil kell 17 Tallinna kinomajas. Publik peab olema seegi kord valmis Improteatri iseärasusteks: lavastustel ei ole käsikirja, etendustel loodetakse publiku ja trupi loomevõimesse.

«Impromuusikalis» astuvad vaatajate ette Rednar Annus, Erki Aule, Mairi Jõgi, Rauno Kaibiainen, Merilin Kirbits, Maarika Mesipuu, Kati Ong ja Maarius Pärn. Muusikud on Tarvo Krall, Rein T. Rebane ja Indrek Liit.

Märtsis on trupp läbinud erilise treeningutsükli. Lavamuusik Tarvo Krall (pildil) on saanud kapellmeistri volitused ja moosekante on nüüd koguni kolm. «Impro­muu­sikali» meloodiad ja süžee sünnivad aga siiski alles nende esitamise õhtul.

Rednar Annus märkis, et ettevalmistustes on kaasa löönud ka Anne-Liis Poll (hääleseade), Jane Miller (liikumine) ja Hannu Risku (vormitreening).

Alates oktoobri lõpust 2009 mängis Improteater lavastust «Katusel kollane kass», märtsi lõpus 2010 tuli vaatajate ette «Improgress» ja oktoobri lõpust 2010 kuni veebruari lõpuni 2011 oli kavas «Jää hüvasti, Eesti kroon...».

Improvisatsiooniteatrile panid aluse ja arendasid selle põhimõtteid ameeriklanna Viola Spolin ja briti päritolu Keith Johnstone. Uutmoodi meelelahutuslik teater toob publiku ette stseene, paroodiaid, laule ja muusikalikatkeid, mis sünnivad otse publiku ees.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles