Seitse Tartu kõrgkooli avavad abiturientidele uksed

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavugi toob erirong huvilisi Tallinnast Tartusse avatud uste päevadele.
Tänavugi toob erirong huvilisi Tallinnast Tartusse avatud uste päevadele. Foto: Sille Annuk

Tervelt seitse Tartu kõrgkooli korraldavad kolmapäeval lahtiste uste päeva, et tutvustada Emajõelinna õppimisvõimalusi ning anda aimu majutusvõimalustest.


Lahtiste uste päevale ootavad huvilisi Tartu Ülikool, Eesti Maaülikool, Eesti Lennuakadeemia, Kaitseväe Ühendatud Õppeasutused, Tartu Tervishoiu Kõrgkool, Tartu Kõrgem Kunstikool ja TTÜ Tartu Kolledž. Juba kuuendat aastat saavad Harjumaa ja Põhja-Eesti noored Tartusse sõita tasuta erirongiga.

Tartu Ülikooli veebilehe andmetel on kavas teaduskondade tutvustused, loengud, minimess ja palju muud põnevat. Tudengikandidaadid võtab kell 10.50 TÜ aulas vastu rektor Alar Karis.

Ettekande teemal «Strateegia õnnelikuks eluks» peab TÜ loodus- ja tehnoloogiateaduskonna õppeprodekaan dotsent Mart Noorma. Üritust ohjab ja rikastab pildikestega tudengielust TÜ üliõpilasesinduse esimees Alo Lõoke.

Nõukogu saalis peahoones toimuvad eesti- ja venekeelsed karjääriplaneerimise infotunnid. Kogu päeva vältel korraldatakse ekskursioone üliõpilaselamutesse, spordihoonesse ning huvilistele on võimalik tasuta külastada TÜ muuseume.

Maaülikoolis saavad abituriendid uudistada õppe- ja teaduslaboreid, tudengiseltside ruume, ühiselamuid, spordihoonet ja osaleda spordiklubi kinkekaartide loosimisel. Ülikooli pressiesindaja kinnitusel ootab tulijaid ka soe supp.

Päeva avab kell 11 rektor Mait Klaassen. Traditsiooniliselt annavad tudengid ülevaate ülikoolielust läbi väikese näitemängu.

Edasi juhatatakse noored maastikuteatrisse linnulennul üle Eestimaa lendama. Avatud on tudengite erialaseltside ruumid, maaehituse katsemaja ja tugevusõpetuse laborid.

Tehnikamaja laboris tutvustatakse tudengite lõputööna valmivat toruraamsõidukit ja pooleliolevat ralliautot, mootorite katsetamist alternatiivsete kütustega ning biogaasilaborit.

Uudistada saab veel väikeloomakliinikut, anatoomiamuuseumi, uut keemialaborit, mikromeiereid, spordihoonet ja ühiselamuid.

Kaitseväe Ühendatud Õppeasutuste (KVÜÕA) Kõrgema Sõjakooli avalike suhete juht kadett Margus Arm soovitas kõigil huvilistel tulla külastama sõjakooli, et näha, kuidas õpivad tulevased Eesti Kaitseväe ohvitserid.

«Ohvitseri elukutse on põnevaid väljakutseid pakkuv valik. Lisaks on tulevasele ohvitserile tagatud kindel ning auväärt ametikoht Eesti Kaitseväes,» tutvustas Arm.  

Lahtiste uste päeval räägivad kadetid külalistele riigikaitsest, kadetielust, tutvustavad õppe- ja eluruume, KVÜÕA sõjamuuseumi ja relvastust. Kadetikasiinos räägitakse sõjakoolide vahelisest rahvusvahelisest koostööst ning ajaloolistest traditsioonidest.

Külalistel on võimalus end proovile panna laskesimulaatoril, huvilised saavad infot sisseastumiseksamite ja õppimisvõimaluste kohta.

Riigikaitselist haridust edendavaid lahtiste uste päevi korraldab KVÜÕA Kõrgem Sõjakool aastaringselt üks kord kuus. Sel poolaastal saavad huvilised kadettide elu ja tegemistega tutvuda veel 21. aprillil, 27. mail ja 23. juunil.

Tartu Tervishoiu Kõrgkoolist huvitujad kohtuvad Nooruse 9 fuajees minimessil, kus küsimustele vastavad õppekavade üliõpilased. Ringkäigul näeb õpperuume ning kohtutakse üliõpilasesindusega.

Eesti Lennuakadeemia ootab noori õppimisvõimalustega tutvuma Ülenurmel asuvas õppehoones, kuhu viib tellitud buss.

Tallinna Tehnikaülikooli Tartu kolledžis saavad soovijad võtta osa põnevast töötoast, kus oma kätega valmib ajaloolis-arhitektuurse objekti kolmemõõtmeline mudel.

Tartu Kõrgema Kunstikooli seitsme erialaosakonnaga saab tutvuda Eha tänava majas, kus selgub, milline näeb välja kunstiõpingute igapäev.

Täpsemat informatsiooni iga kooli avatud uste päeva kohta saab koolide veebilehtedelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles