Laulustuudio Fa-diees näitetrupp võitis peaauhinna

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fa-dieesi näitetrupi Särts mängitud ja lauldud «Öös» olid laval kassid.
Fa-dieesi näitetrupi Särts mängitud ja lauldud «Öös» olid laval kassid. Foto: Linda Mai Kari /Anne noortekeskus

Pühapäeva õhtul jõudis lõpule Tartu Uues Teatris kolmepäevane Tartu kooliteatrite festival, mille etenduste ajal tuli vaatajate ette ligi 400 erinevas vanuses õpilasnäitlejat. Pühapäeval olid publiku ja žürii ees algklassilaste lavastused, mille hulgast võitis peaauhinna laulustuudio Fa-dieesi näitetrupi Särts esituses Heli Ruusi «Öö».

Seesama muusikalavastus, mille valmimist juhendasid Heli Ruus, Ingrid Otti ja Triin Põder, teenis trupile kaks kiituskirja – muusikalise kujunduse ja kostüümide eest. Ühtlasi tõi peavõti kaasa austava võimaluse esindada Tartu linna 5.-6. mail algklasside kooliteatrite riigifestivalil Harjumaal Kolgas.

Gümnaasiumiastmes tunnistas žürii parimaks Tartu waldorfgümnaasiumi teatritrupi ehk Tartu Waldorfteatri esituses Külli Ehastu näidendi «Pildid näituselt», mis oli lavastuseks valminud autori juhendusel.

Põhikoolinoorte astmes osutus parimaks lavastuseks Tartu waldorfgümnaasiumi huvikooli näiteringi esituses «Koletis», mille oli William Goldingi «Kärbeste jumala» dramatiseeringuna lavale seadnud samuti Külli Ehastu.

Mõlemad lavastused esindavad Tartut oma astme kooliteatrite riigifestivalil – «Pildid näituselt» 7. ja 8. aprillil Tallinnas ning «Koletis» 21. ja 22. aprillil Jõhvis.

Tartu kooliteatrite festival toimus 23. korda. Vaatajaid oli umbes 800. Festivali korraldas Lille maja koostöös Anne noortekeskuse, Tähe noorteklubi ja vabatahtlike abiväega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles