Enriko Talvistu: traktoriga pargis ja asfaldil. Raske veoautoga ka

Enriko Talvistu
, Tartu linnakodanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kristjan Teedema

Kevad toob lume alt lagedale sügisel koristamata jäänud prahi. Ka auklikud tänavad. Kuidas saada pargid ja haljasalad puhtaks neid mülkaks muutmata? Miks meie tänavad ikkagi nii katkised on?

Tartus on põlispuudega park ümber Maarjamõisa endise ühekorruselise puidust peahoone. Kunagine teenekas linnamõis, millest säilinud vaid kaks hoonet, on andnud nime tervele linnaosale ja kliinikumilegi. Väikseks jäänud park selle ümber on küll igast küljest ümbritsetud asfalteeritud parklatega, aga on siiski mõisapark. No palju meil siis sellesarnaseid terves linnas üldse alles on.

Parki hooldatakse ja lehed koristatakse. Mullu tuli talv novembri alguses ilmselt taas liiga ootamatult, mistõttu jäid lehed koristamata. Hoolimata lumevaesusest talvekuudel viidi küll ära kottidesse pandud lehed, aga muu koristamine jäeti kevadesse, mil viimasedki lumeriismed sulanud ja maa juba porine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles