Galerii: suured ja väikesed nautisid Tartus kevadpäikest

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ööl vastu reedet maha sadanud lumevaibast oli tänaseks saanud kauge mälestus – Tartus tõusis pärastlõunaks temperatuur selgelt üle kümne soojakraadi ning mõistagi ei jätnud inimesed võimalust kasutamata, et kevadpäikese all sportida, kala püüda või niisama väike jalutuskäik ette võtta.

Et hooti puhus üsna tugev tuul, ei olnud inimesed kuigi varmad paksemaid riideid seljast heitma ning nii polnud (vähemalt keskpäeval) Anne kanali ääres ega laululava taguses Emajõe rannas veel esimesi julgeid päevitajaid märgata.

Kuigi palju polnud näha ka Tartu traditsioonilisi kevadekuulutajaid ehk hulgikaupa jõekaldal põhjaõngedega toimetavaid kodanikke, kuid seda sel lihtsal põhjusel, et kudema tõusvat kala jões veel eriti pole. Näiteks kahe õngega uimelisi jahtinud Osvald Juhanson tunnistas, et oli jõe ääres viibinud juba ligi viis tundi, kuid saagiks oli vaid kaks kiiska. Hommikupoole olnud püüdjaid jõe ääres päris palju, kuid niru saagi tõttu otsustanud suurem osa riistad kokku pakkida ja päevaga midagi muud peale hakata.

Kuid kui soojad ilmad jäävad püsima, peaks ka kalameeste põli paremaks minema: jõkke pressivad nii särg kui latikas ning kui õigel ajal peale sattuda, võivad saagid päris toredad olla, muheles Juhanson.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles