Kevadlaadad saavad nädalavahetusel hoo sisse

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taaskasutuslaat. Pilt on illustratiivne.
Taaskasutuslaat. Pilt on illustratiivne. Foto: Dmitri Kotjuh

Kui tavaliselt pakutakse laatadel valdavalt erinevat käsitööd ja söögipoolist, siis käesoleval nädalavahetusel kutsub Tartu linnamuuseum hoopis teistsugusele laadale. 

Laupäevasel kevadlaadal on teemaks «Uut ja vana!», kus kauplejad müüvad taaskasutuse põhimõttest inspireeritud tooteid, nagu erinevad ehted, riided, antiikesemed, märkmikud, villasussid, lapiseelikud, mööbel ja palju muud.

Tartu linnamuuseumi turundus- ja kommunikatsioonispetsialisti Laura Maide sõnul on kohal kauplejaid nii Ülejõe piirkonnast kui ka mujalt. Müüjate valikul pidas linnamuuseum oluliseks, et kaup oleks seotud just taaskasutusega. «Sel korral me teisi müüjaid ei võtnud, vaid ainult neid, kes meie teemaga kokku sobivad,» ütles Maide.

Laada ajal toimub muuseumis muudki. Viimast päeva on avatud näitus «Ajaloo prügikastist ajalukku. Jäätmed, teadus ja äri keskajast tänapäevani». Lisaks saab muuseumi õpitubades vanadest asjadest midagi uut luua. Lapsed saavad näiteks meisterdada koduloomadele mänguasju, täiskasvanutel on aga võimalus teha vanapaberist pokaalide katteid.

Laat leiab aset 1. aprill kell 12-16. Sissepääs ja programm on kõigile tasuta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles