Päevatoimetaja:
Richard Särk

Maailmafilmi teine päev algab Soosaare retrospektiiviga

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Risto Mets
Copy
Mark Soosaar
Mark Soosaar Foto: Sille Annuk

Teise festivalipäeva jõudnud Maailmafilm jätkab Mark Soosaare retrospektiiviga. Lisaks esilinastub Tartus režissöör Kullar Viimne värske dokumentaalfilm «Hing», teatas ERMi kommunikatsioonijuht Reimo Rehkli.


Soosaare retrospektiivil näidatakse viit filmi: «Kihnu naine» (1973), «Kihnu Kristjan» (1992), «Emavene» (1993), «Isa, Poeg ja Püha Toorum» (1997) ning «Liblikate kodu» (2004).

Festivali raames esilinastub Tartus režissöör Kullar Viimne «Hing», mis toob vaatajani isepäise Francesko Leego elu, kes on ainus Eesti naiskorstnapühkija. Filmiga avatakse Maailmafilmi festival ametlikult.

Enne festivali avamist on võimalik põigata Kameruni matusetseremooniatesse, kus «surnud ei ole surnud». «Matusehooaeg» (2010) on veider tondijutt, kus omavahel kohtuvad reisikiri ja etnograafia.

Festivali teise päeva lõpetab «Unistuste rada» – südamlik film kahest noorest pimedast naisest, kes on valmis uurima kõike, mida elu pakub. Nad reisivad koos Vincent Ferreri Asutusse Indias, et aidata harida pimedaid lapsi ja seeläbi omandada kogemusi, mis aitavad rajada teed nende enda unistuste täitmiseks.

Maailmafilmi festivali korraldavad Eesti Rahva Muuseum ja Maailmafilmi Ühing.

Tagasi üles