Poola president peab Tartu Ülikoolis loengu

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bronislaw Komorowski koos abikaasa Annaga Poola presidendi ametisse vannutamise päeval.
Bronislaw Komorowski koos abikaasa Annaga Poola presidendi ametisse vannutamise päeval. Foto: Reuters

Tuleval teisipäeval, 29. märtsil külastab Tartu Ülikooli Poola president Bronislaw Komorowski. President kohtub linna ja ülikooli juhtidega ning esineb ülikooli aulas avaliku loenguga.


Komorowski saabub Tartusse koos abikaasa Anna Komorowskaga. Presidendipaari saadab Eesti Vabariigi president Toomas Hendrik Ilves koos abikaasaga, vahendas Tartu Ülikooli pressiesindaja.

Poola delegatsioon kohtub ka Tartu linnapea Urmas Kruusega, Tartu Ülikooli teadusprorektori Kristjan Halleri ning õppeprorektor Martin Hallikuga. Samuti leiab aset kohtumine Tartu Ülikoolis õppivate Poola tudengite ning siinse Poola kogukonna liikmetega.

President Komorowski asetab lilled ka TÜ peahoone Jakobi tänava poolsel küljel paikneva Poola kuninga Stefan Batory mälestustahvli ette.

Algusega kell 12 peab Poola president Tartu Ülikooli aulas loengu. Loeng on poola keeles, sünkroontõlkega inglise keelde. Kõik soovijad on oodatud kuulama.

Bronislaw Komorowski sündis 4. juulil 1952 Wroclawi lähedal Oborniki Slaskies. 1977. aastal lõpetas ta Varssavi ülikooli ajaloo erialal.

Komorowski on kogenud poliitik ja kauaaegne parlamendiliige (alates 1991. aastast). Komorowskist kui parlamendi spiikrist sai presidendi kohusetäitja pärast 2010. aasta aprillis juhtunud traagilist lennuõnnetust, milles hukkus tollane Poola president Lech Kaczynski. Mullu suvel valiti Komorowski Poola presidendiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles