Suurõppuse tulipunkt asub Tähtveres

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevadine päästeameti korraldatav suurõppus markib keemiaõnnetust Tähtveres.
Kevadine päästeameti korraldatav suurõppus markib keemiaõnnetust Tähtveres. Foto: Kristjan Teedema

Sel nädalal jõuab Tartus Tähtveres ligi 500 postkasti kutse osaleda 17. mail toimuval suurõppusel EU Cremex 2011.


Õppuse piirkonnas elavad inimesed on oodatud registreerima end evakueeritavana, et anda päästjatele ja politseinikele võimalus õppida laiaulatusliku evakueerimise läbiviimist, teatas Tartu linnavalitsus.

Stsenaariumi järgi juhtub Tähtveres suur õnnetus kemikaalidega ning ähvardab ka kiirgusoht, mis tingib vajaduse evakueerida ümbruskonnas viibivad inimesed. Evakueerimismängu on oodatud Tuglase, Kreutzwaldi, Hiie ja Vaksali tänava elanikud.

Korraldajad paluvad end registreerida aadressil eucremex2011@politsei.ee või http://www.eucremex2011.ee. Mängus osalevad vaid eelnevalt registreerunud inimesed, teisi elanikke püütakse häirida võimalikult vähe, kuid liiklusmuudatustega tuleks 16. ja 17. mail siiski arvestada.

Lisainfot evakueerimismängu kohta saab politsei infotelefonilt 612 3000 või http://www.eucremex2011.ee.

EU Cremex 2011 on siseministeeriumi korraldatav rahvusvaheline kriisireguleerimise õppus, mis leiab aset nii Tartus kui ka Tallinnas. Tartu osaõppus toimub 16. ja 17. mail ning seda juhib päästeamet. Tallinna osaõppust juhib kaitsepolitseiamet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles