Kappi seisma jäänud riidetükist sai poolteise tunniga värvikirev seelik

Mari-Liis Pintson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raamatukoguhoidja Tiia Isak (paremal) tunnistas, et Lutsu raamatukogu töötajatele oli overlokmasin alles hiljuti veel täiesti tundmatu. Nüüd on kõik end selle masina hingeeluga kurssi viinud ja võivad hätta jäänud õmblejale vajaduse korral nõu anda. Tõsi, nii põhjalikuks juhendamiseks nagu ajakirjanik eile sai, raamatukoguhoidjatel oma töö kõrvalt aega pole.
Raamatukoguhoidja Tiia Isak (paremal) tunnistas, et Lutsu raamatukogu töötajatele oli overlokmasin alles hiljuti veel täiesti tundmatu. Nüüd on kõik end selle masina hingeeluga kurssi viinud ja võivad hätta jäänud õmblejale vajaduse korral nõu anda. Tõsi, nii põhjalikuks juhendamiseks nagu ajakirjanik eile sai, raamatukoguhoidjatel oma töö kõrvalt aega pole. Foto: Margus Ansu

Kui kasvõi mingidki õmblemisoskused olemas, ent pole vajalikke masinaid, saab kodused kardinad, lasteaialapse kevadpeokostüümi või lihtsalt mõne uitmõttena tekkinud õmblustöö ise valmis õmmelda raamatukogus.

Tegelikult on mul neid kangajuppe, mis kappi seisma jäänud, julgelt rohkem kui üks. Kõik on aegade jooksul ostetud mõttega neist midagi ilusat õmmelda, aga ajapuudusel või tõrkuva õmblusmasina pärast on nad sinna kappi jäänudki. 

Materjalid, mille raamatukokku kaasa võtsin.  / Foto: Margus Ansu
Materjalid, mille raamatukokku kaasa võtsin.  / Foto: Margus Ansu Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles