Üliõpilased rektori valimistest: ratsionaalne otsus

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Volli Kalm ja Margit Sutrop olid tudnegite arvates võrdselt võimekad kandidaadid.
Volli Kalm ja Margit Sutrop olid tudnegite arvates võrdselt võimekad kandidaadid. Foto: Sille Annuk

Tartu ülikooli rektorina jätkab Volli Kalm, keda valimiskogu eelistas vastaskandidaat Margit Sutropile. Esimeses voorus edestas Kalm Sutropit 16 häälega (113 vs 97) ja pääses nii teise vooru, kus sai rektorina jätkamiseks vajalikud hääled kätte.

Lisaks väärikas eas professoritele ja tunnustatud õpetlastele said valimisel oma sõna sekka öelda ka tudengid. Üliõpilasesinduses toimetavad Eleri Pilliroog ja Tõnn Adermann andsid mõista, et kuigi soovinuks uue rektorina näha pigem Margit Sutropit, tuleb kõige enam rahule jääda sellega, et valimised olid edukad ning valimiskogu ei pea aasta pärast uuesti kokku tulema.

«See oli väga ratsionaalne otsus, et rektor ära valiti,» nentis etnoloogia magistrant Tõnn Adermann. «Isiklikult ei ole küll selle tulemusega rahul, aga selline ongi demokraatia.»

Õigusteadust õppiv Eleri Pilliroog lisas, et tegelikult olid mõlemad väga võimekad kandidaadid ja valimiste järel pole keegi midagi kaotanud. «Siit saab mõtteid ja ideid, kuidas ja kuhu edasi liikuda, see on kõige tähtsam,» ütles neiu.

Valimiskampaania suurimaks väärtuseks peavad tudengid seda, et ülikooli sees tõstatus tõsine diskussioon. «Neis debattides oli väga palju sisulist arutelu, ka tudengid said oma muredest rääkida, kuid samas said nad välja tuua ka asju, mis nende arvates oleks vaja kindlasti ära teha,» märkis Eleri Pilliroog.

Lõpetuseks tõdesid noored, et senisele koostööle rektori ja rektoraadiga pole üliõpilasesindusel midagi ette heita, nendega arvestatakse, neid kaasatakse ja nende sõna võetakse kuulda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles