Tartu haljasalasid hakkab hooldama neli firmat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülejõe park.
Ülejõe park. Foto: Sille Annuk

1. maist hakkavad järgneva kolme aasta jooksul hooldama Tartu parke ja haljasalasid OÜ Krausberg Eesti, AS ISS Eesti, OÜ N&V ja OÜ HKP, kes osutusid edukaiks linna korraldatud hankel.

Eelmise hankeperioodiga võrreldes on linna lisandunud umbes 30 hektarit hooldatavaid haljasalasid, alleesid ja tänavamaa-alasid. Linna hoolduse all on kokku ligikaudu  361 hektarit haljastuid.  

«Tänavusele hankele eelnes väga põhjalik eeltöö, mille käigus mõõdistati kõik linna pargid ja haljasalad ning pandi kirja neis olev inventar, teede katendid, mänguväljakud. Nüüd on linnal väga täpne ülevaade olukorrast ning ka hooldushankel osalejail oli parem pakkumusi teha,» ütles Tartu abilinnapea Valvo Semilarski.

Tartu linna avalikud haljastud on vastavalt nende asukohale, käidavusele, otstarbele ja väljaehituse astmele jagatud nelja hooldusklassi, eraldi klassi kuuluvad metsad, mänguväljakud ja rannad. Hooldusklassist sõltub objektidel tehtavate tööde hulk, spetsiifika ja intensiivsus. Linna haljasalad koondati asukoha järgi kümneks plokiks ning riigihankes küsiti hinda igale plokile eraldi.

Hanke võitnud firmad teevad aasta ringi kõiki oma piirkonna haljastute hooldustöid: niidavad, koristavad, teevad kõnniteedel, platsidel ja treppidel suvist ja talvist teehooldust ning puude-põõsaste hooldusraiet ja lõikusi, remondivad ja hooldavad pargiinventari ning mängu- ja spordiväljakuid, hooldavad rannaalasid ja valmistavad need ette suplushooajaks. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles