Eesti ja Läti kosmosetehnoloogia arendajad ühendasid jõud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: AFP / Scanpix

Märtsis sai alguse ligi kolm aastat vältav kahe riigi ühisprojekt SpaceTEM, millega edendatakse Eesti ja Läti kosmosevaldkonna arengut.

Üle poole miljoni euro maksva projekti SpaceTEM eesmärk on koolitada järgmise põlvkonna kosmoseteaduse ettevõtjaid. SpaceTEM annab noortele võimaluse lüüa käed külge kosmosetehnoloogia ettevõtetes ning saada samal ajal ka tugev juhikogemus.

«Tudengitele annab SpaceTEM projekt võimaluse täita tööturule minekuks vajalik kogemuste pagas. Eriti oluline on projekt aga kahe riigi, Eesti ja Läti koostöö algatamiseks kosmosevaldkonna tehnoloogiate ja poliitika arendamisel,» rääkis projekti koordinaator Karoli Kahn.

Lisaks noorte kosmosevaldkonna oskuste arendamisele korraldatakse SpaceTEMi raames ka mitmeid start-up-üritusi: töötubasid, koolitusi, laagreid ja häkatone. Samuti arutatakse Eesti ja Läti kosmosepoliitika üle ning tegeletakse ühiskonna teadlikkuse tõstmisega kosmosetehnoloogia vallas.

«Näiteks ESTCube’i liikmed külastavad Eesti ja Läti koole ning korraldavad ajakirjanikele seminari, kuidas kajastada kosmoseteemalisi uudiseid,» tõi Kahn näite.

Lisaks ESTCubile osalevad Eestist projektis ka Tartu observatoorium, Tartu ülikool ja sTARTUp HUB. Läti partnerid on Läti ülikool, Ventspilsi kõrgkool, Ventspilsi rohelise ja targa energia klaster ja Heliocentric Technologies Latvia. Projekti rahastab Euroopa regionaalarengu fondi Eesti-Läti programm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles