Järgmine koerte jalutusväljak tuleb Tähtveresse

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartus avati mullu novembris Annelinnas esimene koerte jalutusväljak.
Tartus avati mullu novembris Annelinnas esimene koerte jalutusväljak. Foto: Margus Ansu / Postimees

Eelmise aasta novembris avati Anne kanali ja Emajõe vahelisel rohealal Tartu esimene koerte jalutusplats, mis kannab nime Sõpruse. Suve lõpus lisandub sellesarnane jalutusaedik Tähtveresse Laulupeo puiestee ja Kreutzwaldi tänava vahele. 

Uue aediku projekt ootab praegu keskkonnaametis kinnitamist. Pärast seda kuulutatakse ehitaja leidmiseks välja hange.

Tartu linnavalitsuse haljastus- ja puhastusteenistuse linnapuhastuse peaspetsialist Madis Tammeorg ütles, et plats tuleb umbes 1500 ruutmeetrile, kuhu rajatakse kaks eri suurusega aeda: suurem on mõeldud suurtele koertele ja väiksem pisemat kasvu neljajalgsetele sõpradele. Aedikute sisse ehitatakse koerte mitmesugused treenimisvahendid.

Tammeoru sõnul on Tartusse kavas rajada kolm-neli aedikut. Pärast Annelinna otsustas linn just Tähtvere kasuks, kuna sealt laekus elanikelt palju sooviavaldusi. «Rajamine sõltub sellest, kui palju on soove laekunud ja kuhu on võimalik teha,» ütles Tammeorg. Ta lisas, et esialgu plaanis linn teist aedikut Supilinna, aga seal ei leitud sobivat kohta.

Uus jalutusaedik läheb maksma üle 25 000 euro ja see peaks valmima suve lõpus. 

Hästi vastu võetud

Annelinna jalutusparki haldab MTÜ Tartu Koertepargid. MTÜ juhatuse liige Mart Suurkask ütles, et linlased on Sõpruse pargi väga hästi vastu võtnud. Kuna see on ainuke Tartus, on seal liiklus väga tihe. Suurkask loodab, et kui lisandab veel teine park, jaotuvad loomaomanikud oma neljajalgsete sõpradega kahe platsi vahel ühtlasemalt ära.

Suurkask ütles, et kolmanda pargi kavandamisel jälgib MTÜ Tartu Koertepargid koos Tartu linnaga seda, kus võetakse kõige enam kilekotte, kuhu loomaomanik saab jalutamise ajal looma väljaheited sisse panna. Siiamaani on selgunud, et kõige rohkem kulub neid Annelinnas Nõlvaku tänaval.

Kui Tartu linn eraldab 2018. aasta eelarvest kolmanda jalutusaediku jaoks raha, loodab Suurkask, et selle saab ehitada just Nõlvaku tänava kanti. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles