Valgamaal möllasid kulupõlengud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kulupõleng. Arhiivifoto
Kulupõleng. Arhiivifoto Foto: Marko Saarm

Kevad võtab iga päevaga üha enam võimust, kuid paraku toob see kaasa ka iga-aastase kulupõlengute laine. Reedel põles Valgamaal kulu 1500 ruutmeetril.

24. märtsil pisut pärast kella poolt kuut õhtul teatati päästjatele, et Taheva vallas Tsirgumäe külas põleb mahajäetud laudaga kokkuehitatud eluhoone. Päästjate saabudes põles hoone lausleegis ja osa katusest oli sisse kukkunud. Põlengu kuumusest süttis ka 1500 ruutmeetri ulatuses kulu. Päästjad kustutasid tulekahju kella poole üheksaks.

Kaks päeva hiljem kella poole kaheksa ajal õhtul süttis Taheva vallas Laanemetsa külas järelevalveta jäetud lõkkest kahe hektari ulatuses kulu, mille päästjad elanike abil kustutasid.

Päästjad juhivad tähelepanu, et lõkke tegemisel tuleb tagada, et tuli ei leviks ümbrusele. Selleks tuleb lõkkease ümbritseda mineraalse pinnase või kividega, lõket tuleb valvata ning hoida käepärast esmased kustutusvahendid. Lõket tohib teha ainult tuulevaikse ilmaga või nõrga tuulega, mis on kuni 5,4 meetrit sekundis, mil liiguvad ainult puude peenikesed oksad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles