TÜ ingliskeelsetele õppekavadele esitati kõige enam avaldusi Nigeeriast, Pakistanist ja Ukrainast

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu ülikooli peahoone.
Tartu ülikooli peahoone. Foto: Margus Ansu / Postimees

Tartu ülikooli 20 rahvusvahelisele magistriõppekavale esitati tänavu 2438 avaldust kokku 116 riigist.

Tartu ülikooli ingliskeelsetele magistriõppekavadele esitati tänavu 720 avaldust enam kui mullu. Nii eestlaste kui ka välismaalaste seas on mitmendat aastat populaarseimad informaatika ja tarkvaratehnika õppekavad, kuhu laekus vastavalt 413 ja 369 avaldust, ning rahvusvaheliste suhete ja regiooni uuringute õppekava 285 avaldusega. Uutest õppekavadest kandideeriti enim kindlustus- ja finantsmatemaatika ning innovatsiooni ja tehnoloogiajuhtimise õppekavale. 

Tartu ülikooli välisüliõpilaste vastuvõtu spetsialisti Kaija Murasovi sõnul on avalduste arvu kasvu taga nii uued lisandunud õppekavad kui ka suurenenud huvi nende õppekavade vastu, millele sai kandideerida mitmendat korda.

Lisaks täpsustas ta, et hetkeseis kajastab elektroonsel teel esitatud avaldusi. «Kui paljud kandidaatidest esitavad nõuetekohased haridusdokumendid ja täidavad kõik kandideerimistingimused, saab öelda mai esimeses pooles, mil tehakse vastuvõtuotsused,» märkis Murasov.

Avaldusi laekus kokku 116-st riigist. Kaija Murasovi sõnul riikide osas suuri muudatusi pole: traditsiooniliselt esitati enim elektroonseid avaldusi Nigeeriast, Pakistanist, Ukrainast, Ghanast, Indiast, Aserbaidžaanist ja Gruusiast. Eksootilistest riikidest võib välja tuua näiteks Mauritiuse, Uus-Meremaa ja Costa Rica. 

Kuni 15. aprillini jätkub avalduste vastuvõtt ingliskeelsetele bakalaureuseõppekavadele, seal hulgas arstiteadusesse.

Kui palju ja millistest riikidest välisüliõpilasi Tartu ülikooli õppima asub, selgub sügisel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles