Poistevägi asus linnalaagris roboteid ehitama ja lauakombeid õppima

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tamme kooli esimese klassi õpilane Ott Palu (esiplaanil) käib ka kooli robootikaringis, seega pole robotite teema tema jaoks midagi uut. Tõsi, joonistamisrobotit ta kunagi varem meisterdanud ei olnud.
Tamme kooli esimese klassi õpilane Ott Palu (esiplaanil) käib ka kooli robootikaringis, seega pole robotite teema tema jaoks midagi uut. Tõsi, joonistamisrobotit ta kunagi varem meisterdanud ei olnud. Foto: Kristjan Teedema

«Koolis mulle meeldib väga, sest seal ei pea lõunaund magama,» teatas Tartu Tamme kooli esimese klassi õpilane Ott Palu mänguasjamuuseumis, oma elu esimesel kevadisel koolivaheajal. Vaheaega sisustab Ott muuseumi linnalaagris roboteid, autosid ja legomehikesi ehitades.

Täna alanud linnalaager kestab kolm päeva. Esimesel päeval meisterdatakse joonistamisroboteid ja legoklotsidest losse, teisel päeval papptorudest autosid ning kolmandal päeval legomehikesi, kellest tehakse laagri lõpetuseks lühifilm. Lisaks teevad lapsed laagris ise süüa, katavad ühiselt laua ja õpivad lauakombeid.

Laagri üks korraldajatest, mänguasjamuuseumi lastestuudio juht Kai Tuvik rääkis, et laager on osutunud väga populaarseks ning kohad said ülikiirelt täis. Seejuures on huvilised suuremalt jaolt poisid, laagrisse on end kirja pannud vaid üks tüdruk.

«Arutasime seda poistega ka, aga ju siis ehitamine on rohkem poiste teema, kuigi ka tüdrukutele on oma Legod, roosades karpides,» märkis Tuvik.

Töö käib. Mart Reiniku kooli õpilane Juhan Hõlpus (vasakul) ja Raatuse kooli poiss Kristjan Sillakivi.
Töö käib. Mart Reiniku kooli õpilane Juhan Hõlpus (vasakul) ja Raatuse kooli poiss Kristjan Sillakivi. Foto: Kristjan Teedema

Poisteväge kantseldab Kai Tuvik koos mänguasjamuuseumi pedagoogi Ave Viirmaga ning kohati on see päris korralik katsumus. Kuigi poisid tulevad erinevatest Tartu ja Tartumaa koolidest ja omavahel enne laagrit tuttavad ei olnud, sõbruneti juba mõne minuti jooksul ning töölaua taga valitses meeleolukas sumin. Ei mingit eestlaslikku nohisemist ja omaette pusimist.

Suur osa poistest õpib esimeses klassis ning vähemalt seni jäädakse koolieluga igati rahule. Koolis meeldivad poistele kõige enam tööõpetus- ja kehalise kasvatuse tunnid, aga ka matemaatika.

Legoklotsidest meisterdamine pakub poistele suurt rõõmu ning näiteks Raatuse kooli õpilane Kristjan Sillakivi oli juba ükskord varemgi saanud joonistamisroboti ehitamisel kätt proovida. Tõsi küll, siis ei hakanud aparaat soovitud viisil tööle. «Aga täna läheb see kindlasti käima,» oli poiss optimistlik.

Joonistamisrobot.
Joonistamisrobot. Foto: Kristjan Teedema
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles