Küüslaugufestival naaseb Jõgevamaale

Eili Arula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kahel möödunud aastal peeti küüslaugufestivali Ülenurmel.
Kahel möödunud aastal peeti küüslaugufestivali Ülenurmel. Foto: Sille Annuk

Sel augustil peetakse 10. küüslaugufestivali taas Jõgevamaal, kuid mitte selle sünnilinnas Jõgeval, vaid seal lähedal Kuremaa alevikus. Viimased kaks aastat toimus festival Ülenurmel põllumajandusmuuseumi õuel.

Korraldustoimkonna juhi Aimar Pihlaku selgitusel vahetati festivali eestvedajaid. «Küüslaugufestivali direktor on sel aastal Jõgevamaa põllumeeste liidu juht Raul Soodla, kes on üksiti ka Kuremaa patrioot, ning seetõttu toimubki 10. küüslaugufestival just seal,» selgitas ta.

Pihlak täpsustas, et Ülenurmel, kus festivali peeti 2015. ja 2016. aastal, polnud häda midagi ning tüli või erimeelsuste tõttu nad festivali Ülenurmelt Kuremaale ei too.

Festivali direktor Raul Soodla ütles, et mõte küüslaugufestival Kuremaale tuua tuli kohalikelt põllumeestelt. «Jõgevamaa on edukas põllumajanduspiirkond ning festivali siin korraldades annab see kohalikele põllumeestele võimaluse oma kaupa näidata ning rahvast endale külla kutsuda,» selgitas ta.

Kuid miks ei tooda festivali tagasi oma sünnilinna Jõgevale?

«Kuremaal on ilus supelrand, mõis ja mõisapark. Rahval on, mida vaadata,» lisas Soodla.

Festivali direktor ei pelga külastajate vähenemist. «Loodan, et tõsised küüslaugufännid leiavad meid üles. Kuu aega hiljem on ju Palamusel suur väljanäitus ja laat. Seal, kus on, sinna tuleb juurde,» sõnas ta.

Esialgu on küüslaugufestival Kuremaal vaid käesoleval aastal ning edasisi asukohaplaane pole korraldajad veel otsustanud.

10. küüslaugufestival korraldatakse 19. augustil Jõgeva vallas Kuremaal.


 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles