Püromaan käib hävitamas loomaarstide vana õppehoonet

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile hommikul kattis Tartut udu ja ehkki suitsuhaisu oli tunda varemgi, märkasid linlased põlengut Narva maantee 78 hoones alles pärast kaheksat.
Eile hommikul kattis Tartut udu ja ehkki suitsuhaisu oli tunda varemgi, märkasid linlased põlengut Narva maantee 78 hoones alles pärast kaheksat. Foto: Risto Mets

Eile hommikul tundsid paljud tartlased Narva maantee ja Ujula tänava piirkonnas küll kärsahaisu, ent kuna linna kattis paks udu, polnud lihtne tuvastada, kust suits pärineb. Ühel hetkel avastas mööduja, et suitsu tuleb kunagisest veterinaarkooli hoonest.

Väljakutse 1859. aastal valminud vana veterinaarkooli majja aadressil Narva maantee 78 saabus päästjaile eile hommikul kell 8.18. 

Arvatavalt oli teise korruse põrandale välisseina äärde lõke üles tehtud juba eelmisel õhtul, sest leegid olid põletanud läbi paksud põrandalauad ning uuristanud end läbi ka paarikümne sentimeetri paksuse liivast tulekaitse. Päästjate saabumise ajaks oli lõke põlenud läbi vahelae teiselt korruselt alla esimesele korrusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles