Jüri Saar: Parkimisreegel on täitmiseks. Kuid kas ka mõistlik?

Jüri Saar
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu

Voolavat vett ja töötavat inimest olevat mõnus vaadata, kas või tundide kaupa. Kuid kui töötav inimene on parkimiskontrolör, kes juhtumisi asjatab sinu auto lähistel, ei ole see lause just päris tõene. Natuke kahju oli ka neist tublidest töötajatest läinud neljapäeval, kui kell tiksus juba üheksa peale. Töö käis ülikooli spordihoone ees parklas, autosid oli kõvasti vähem kui parkimiskohti.

Jõudu muidugi, sest töö tahab tegemist. Parkimine on Tartus järjest rohkem äri ja selleks, et äri sisse tooks, peab hoolitsema selle eest, et parkijad maksaksid parkimistasu ja need, kes tasu ei maksa, maksaksid trahvi.

Poliitikutele ja ametnikele meeldib muidugi rohkem rääkida parkimise korraldamisest. Kõik parkimistasud ja parkimispiirangud avalikel tänavatel on seletuste järgi kehtestatud selleks, et parkimiskohta vajajatel oleks seda mugavam leida. Viimasel ajal kõneldakse ka sellest, et tänaval parkimise hind peaks olema nii kõrge, et motiveeriks parkimismaju ehitama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles