Tartlased tegid noorte tõstemeistrivõistlustel mehetegusid

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõstekang. Illustreeriv foto.
Tõstekang. Illustreeriv foto. Foto: Toomas Huik

Laupäeval peeti Viljandimaal Abja-Paluojas Eesti noorte vanuseklassi (U17) meistrivõistlusi tõstmises. Sündis hulk häid tulemusi, oma osa selles oli ka noortel Emajõelinna tõstesportlastel.

Eesti tõstespordi liidu teatel võistlesid tüdrukud kahes, poisid aga 11 kehakaalus. Väga head minekut näitas Tartu vägilane Nikita Klevtsov, kes võistleb üliraskekaalus. Ta rebis 120 kg ja tõukas 142 kg. 16-aastase noormehe enda arvates võistlus kõige paremini välja ei tulnud, kuna rebimises jäi napilt vormistamata 125 kg ning tõukamises sai ta kirja üksnes algraskuse. Katsed 150 ja 153 kg kangiga sel korral ei õnnestunud. Sellegipoolest oli Klevtsov konkurentidest mäekõrguselt üle.

Lisaks Klevtsovi vägitegudele said tartlastest häid tulemusi ka Aleksander Moisejenko, kes tuli võitjaks kuni 62 kg kehakaalus. Moissejenko rebis 77 kg ja tõukas esimest korda elus 100 kg ning püstitas 177 kilogrammiga Eesti omavanuste poiste rekordi.

Meistritiitli võitsid Tartu Jõud Juniori klubist veel kuni 85 kg kehakaalus Džan Baškirov (kogusumma 165 kg) ja kuni 94 kg klassis Robert Põldoja (kogusumma 234 kg).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles