Noored maadlejad käisid USAs kogemusi korjamas

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu noormaadlejad pealtvaatajatena USAs Wisconsini osariigi meeskondlikel meistrivõistlustel. Vasakult: Robin Krivmen, Karl-Eerik Karoles, Max Hristjuk, Artur Jeremejev ja Georg Kristerson.
Tartu noormaadlejad pealtvaatajatena USAs Wisconsini osariigi meeskondlikel meistrivõistlustel. Vasakult: Robin Krivmen, Karl-Eerik Karoles, Max Hristjuk, Artur Jeremejev ja Georg Kristerson. Foto: Erakogu

Tänavustel õpilaste Eesti meistrivõistlustel kreeka-rooma maadluses meeskondliku esikoha võitnud Tartu Kalev-Englase noored viibisid kaks nädalat treeninglaagris Wisconsini osariigis USAs.

Treener Kristjan Pressi kinnitusel oli võõrustajaks maadlustreeneriks mullu Tallinn Openil käinud Spring Valley/Elmwood treener Maja Casey. Ühtlasi on ta ka üks viiest Wisconsini osariigi kreeka-rooma maadlusmeeskonna treeneritest kadettide vanuseklassis.

Kahe nädala jooksul õppisid tartlased sealsetest keskkoolides harrastatavat folkstyle wrestlingut ehk eesti keeles rahvamaadlust. Esimesed päevad tuli tegeleda reeglite õppimise ja rahvamaadluse eripäradega.

Poisid said väga hästi hakkama, kinnitas treener Kristjan Press. Esimeselt võistluselt õnnestus Max Hristjukil, Artur Jeremejevil, Georg Kristersonil, Karl-Eerik Karolesil võita esi- ja Robin Krivmenil kolmas koht.

Nädal hiljem toimunud võistlustel saavutasid Artur Jeremejev ja Max Hristjuk jällegi esikohad. Maxil õnnestus võita ka Wisconsini osariigi meistrit. Karl-Eerik Karoles, Georg Kristerson ja Robin Krivmen saavutasid võistlustel hõbemedalid. Eriti südika maadlusega võitis pealtvaatajate poolehoiu Robin Krivmen.

Ühe treeningu viis tartlastele läbi ka 2016. aastal Rio olümpiamängudel USAle esimese naiste vabamaadluse kuldmedali võitnud Helen Maroulise üks treeneritest Kevin Black.

Viimastel päevadel treeniti peamiselt kreeka-rooma maadlusele spetsialiseerunud klubis, kus meie poisid näitasi head taset. Eriti ülerinnaheidete ettenäitamisel. Kõik Englase maadlejad said endale profiili ka üleameerikalises trackwrestlingu portaalis. Suuresti just selle portaali tulemuste põhjal otsustavad ülikoolide treenerid pärast keskkooli lõpetamist, keda oma meeskondadesse värvata ja stipendiumitega toetada. 

Seega on tartlastel väike algus juba tehtud ja eeldatavalt traditsiooniks saaval maadluslaagri toimumisel saavad poisid isikliku profiili uute võitudega parandada, rääkis Press. 

Pealtvaatajatena külastati ka Wisconsini osariigi keskkoolide meeskondliku finaalturniiri, mis oli väga meeleolukas ja elamusterohke. Järgmised võistlused, kus tartlased mõõtu võtavad, on Euroopa suurim maadlusturniir Tallinn Open 1. - 3. aprillini Tallinnas Rocca al Mare suurhallis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles