Laululoojad esitavad oma laule võidu eesti ja vene keeles

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Konkursi logo.
Konkursi logo. Foto: Repro

Homme toimub Tartus esimest korda konkurss «Poeet поёт» (luuletaja laulab), kuhu olid oodatud end kirja panema kõik Eestis elavad autorid alates 16. eluaastast, kes kirjutavad laule emakeeles. Et enda osalemisest on teada andnud nii need, kelle emakeel on eesti keel, nagu näiteks Priit Strandberg, kui ka need, kelle emakeel on vene keel, nagu näiteks Jelena Garanina, siis saab saalis kuulata laule eesti ja vene keeles.

Konkursi ühe korraldaja Ants Johansoni teatel algab võistlus laupäeval kell 15 Heino Elleri nimelise muusikakooli Tubina saalis. Valitakse parim sõnade ja muusika autor, parim muusika autor, parim esineja või ansambel.

Võitjad saavad osaleda rahvusvahelistel autorilaulufestivalidel nii kodu- kui ka välismaal. Kõik seekordsed laureaadid pääsevad osalema festivalil Lehesaju Muusika 2017, mis toimub 6., 7. ja 8. oktoobril, samuti valib esineja oma kavasse festival Mailaul 2017, mis toimub 4., 5. ja 6. mail (mõlemad Tartus).

Žüriisse kuuluvad muusik ja korraldaja ning žürii esimees Jaak Johanson, muusik ja kunstnik Elina Herodes, muusik ja festivali Mailaul korraldaja Juhani Jaeger, tõlkija ja publitsist Mirjam Lepikult ning muusik ja helirežissöör Elmet Neumann.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles