Tartu põhikoolid peavad plaani loobuda loovainetes hinnete panekust (13)

Mari-Liis Pintson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu koolid jõudsid üksmeelele, et loovainetes ja kehalises kasvatuses ei peaks lapse võimeid ja oskuseid hindama numbrite abil.
Tartu koolid jõudsid üksmeelele, et loovainetes ja kehalises kasvatuses ei peaks lapse võimeid ja oskuseid hindama numbrite abil. Foto: Sille Annuk

Selleks et lapsed naudiksid liikumist, muusikat, kunsti, käsitööd ja tööõpetust, plaanivad Tartu põhikoolid loobuda neis õppeainetes numbrilistest hinnetest. Kui koolid omavahel kokkuleppele saavad, tuleb nende valdkondade õpetajatel anda edaspidi lapsele ja vanemale sõnalist tagasisidet.

Tartu Raatuse kool on selle tee juba läbi käinud. Kooli direktor Toomas Kink ei mäletagi, mitu aastat on nüüdseks möödas sellest, mil loobuti loovainete numbrilisest hindamisest.

Tartu koolijuhid käivad kord kuus Raatuse koolis õpiringis, kus arutletakse mitmesugustel koolielu teemadel. Viimati võeti üles ka loovainete hindamise probleem ja sel nädalal Rakveres peetud Tartu koolijuhtide kevadseminaril lepiti kokku, et koolid sõlmivad peagi koostööleppe.

Kommentaarid (13)
Copy
Tagasi üles