Kuuekümnesed pääsevad uusi asju õppima poole hinnaga

Aime Jõgi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhendaja Aime Asi ootab Tartu rahvaülikooli maalikursustele nüüd eriti oma eakaaslasi.
Juhendaja Aime Asi ootab Tartu rahvaülikooli maalikursustele nüüd eriti oma eakaaslasi. Foto: Margus Ansu
  • Tartu Rahvaülikool pakub soodsa hinnaga kursusi 250 vanemaealisele inimesele.

17. märtsil kell 11 algab Tartu rahvaülikooli Vaksali 7 asuvas kunstihoones koolitussarja «Väärikate elustiil» tutvustuspäev. Seal jagatakse üksikasjalist infot selle kohta, millistele loengutele ja õpitubadesse on oodatud kuuekümneaastased ja vanemad inimesed ning seda eriti soodsa hinna eest.

Kursused, millest jutt, leiavad aset sel kevadel või siis eeloleval sügisel ning neile mahub üle 250 huvilise. Eelseisval infopäeval saab end kursustele ka juba kirja panna.

Kursuste hinnad on poole odavamad kui tavaliselt, kuna vanemaealistele inimestele mõeldud koolitussarja toetab hasartmängumaksu nõukogu.

Turundusjuht Kaisa Hansson ütles, et rahvaülikool väärtustab väga vanemaealiste inimeste nii-öelda reel püsimist. Ühest küljest on see elukestva õppe filosoofia, teisest küljest aga meeldetuletus, et mitte kunagi ei ole hilja, et oma elus mingi pööre teha ja hakata millegi täiesti uue vastu huvi tundma.

Mitte kunagi ei ole hilja, et oma elus mingi pööre teha ja hakata millegi täiesti uue vastu huvi tundma, arvab Kaisa Hansson.

Maali kas või pangakaardiga

Näiteks miks mitte hakata õppima akrüülmaalitehnikat?! Selleks ei pea tingimata erilist joonistusannet omama, et luua omaenda kätega uus kunstiteos. Akrüülmaal on igati tänapäevane ja moodne kunstiliik. Värv on vees lahustuv, kiiresti maalitav ja kuivab ruttu. Maalimiseks on võimalik kasutada pintslit, spaatlit või kasvõi aegunud pangakaarti. Kursuse juhendaja on tulevaste kursuslaste eakaaslane Aime Asi, kellega koos õpitoas ajaveetmine on tujutõstev. Tema juba mõistab küpsesse ikka jõudnud inimeste jututeemasid ja huumorisoont.

Või proovida selgeks saada siseruumidesse sobiva dekoratiivse pahtelduse võtted.

Või minna koguma uusi teadmisi selle kohta, kuidas hakkama saada koduste hallitusseentega. Või kuidas kimpe ilusasti kokku sättida ükskõik mis aastaajal.

Ka pakuvad väärikate elustiilikursused uusi ideid, millist käsitööd proovida, kas õppida vildist susside valmistamist või nahast teatrikoti või käevõru tegemist.

Need hõlmavad ka tervisetarkusi. Valida võib kas joogakursuse, füsioterapeudi soovituste kursuse või loengud küpse näonaha hooldamise kohta.

Mida teavad geenid mu vanusest

Homse tasuta infopäeva maiuspala on geeniteadlase Riin Tamme loeng «Kuidas geenid minu vananemist mõjutavad?».

Loengus tuleb juttu sellest, kui palju me üldse teame geenidest ja kui suur võiks olla nende roll inimese vanaks saamise mõjutamisel. Mida annab meile meie geenide uurimine ning kas tulevikus võiks olla igaühel võimalus koostada endale oma eluplaan, kasutades geneetilist teavet.

Väärikate elustiil

Reedel, 17 märtsil kell 11–13.30 Tartu rahvaülikooli Vaksali 7 majas kuuekümne ja enama aasta vanustele inimestele mõeldud koolitussarja tutvustuspäev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles