Tartu kunstimuuseumi direktori kohta soovib saada viis inimest (1)

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu kunstimuuseumi (pildil näitustemaja) direktoriks valitu peab tööle asuma 26. juunil.
Tartu kunstimuuseumi (pildil näitustemaja) direktoriks valitu peab tööle asuma 26. juunil. Foto: Margus Ansu

Kultuuriministeeriumis välja kuulutatud konkurss Tartu kunstimuuseumi direktori ametikoha täimiseks nägi ette, et kandideerijad peavad olema esitanud dokumendid 10. märtsiks. Ministeeriumi kommunikatsiooniosakonna juhataja Meelis Kompuse andmeil osaleb konkursil viis kandidaati ning lähiajal langetab konkursikomisjon otsuse, kui mitu neist pääseb edasi vestlusvooru.

Ministeerium ei saa seaduslikule konkursikorrale viidates avaldada, kes on dokumendid esitanud. «Osalejate seas on nii kunstiajaloo ja kunsti valdkonnaga seotuid kui ka teiste valdkondade taustaga kandidaate,» täpsustas Kompus.

Konkursikomisjoni kuuluvad ministeeriumi kultuuriväärtuste asekantsler Tarvi Sits ja muuseuminõunik Mirjam Rääbis, Eesti kunstimuuseumi juhatuse liige Sirje Helme, Tartu abilinnapea Tiia Teppan ja Tartu kunstimuuseumi nõukoja liige kunstikoguja Margus Punab.

Konkurss Tartu kunstimuuseumi direktori ametikoha täitmiseks kuulutati välja seepärast, et praegune direktor Rael Artel esitas perekondlikele põhjustele viidates lahkumisavalduse. Direktoriks valitu peab tööle asuma 26. juunil.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles